Грищенка в російський МЗС не викликали. Він сам пішов

Середа, 25 березня 2009, 10:30

Зустріч заступника міністра закордонних справ Російської Федерації Григорія Карасіна з послом України в Росії Костянтином Грищенком була ініційована українською стороною.

Про це "Українській правді" повідомили джерела в посольстві.

"Зустріч відбулася за ініціативи Костянтина Івановича. Він сам зідзвонився з Карасіним, щоб обговорити цю тему, бо було необхідно з'ясувати, наскільки дійсно російська сторона скасовує переговори (між прем’єрами Путіним та Тимошенко)", - сказав співрозмовник.

"Бо ми почули від президента побажання відтермінувати зустріч, але коли, що", - додав він.

Також співрозмовник розповів, що ще однією метою було намагання донести до російської сторони те, що Україна "не має жодним чином наміру ігнорувати думку Росії в питаннях модернізації газотранспортної системи і готова співпрацювати в цій сфері, розуміючи, що питання транспортування газу не може обговорюватись без постачальника".

"По-друге було наголошено на необхідності шукати можливості призначити нову дату, бо питання співпраці які виносились на переговори, виходять далеко за рамки суто енергетичної сфери", - розповів співрозмовник.

За його словами, російська сторона під час зустрічі висловила "своє занепокоєння спробами відсунути Росію від співробітництва в питаннях транзиту газу".

Відповідаючи на питання, чи відома вже дата, на яку можуть бути перенесені міжурядові консультації, співрозмовник відповів, що дата поки невідома, оскільки українська прем’єр перебуває в Японії.

"Без прямих контактів і обговорення прем’єрами дату визначити неможливо", - зазначив співрозмовник.

"Але комісія була готова і дуже шкода, що через таку реакцію засідання скасовано, бо насправді там буде важливі і актуальні для обох країн питання мали обговорюватись", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...