Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рух сподівається, що винних у загибелі Чорновола знайдуть вже цього року

Середа, 25 березня 2009, 10:44

Народний Рух України сподівається на завершення розслідування обставин загибелі В'ячеслава Чорновола в поточному році.

Про це заявив лідер НРУ, народний депутат Борис Тарасюк на прес-конференції в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Тарасюк нагадав, що 25 березня 2009 року відзначається 10-я річниця з дня загибелі Чорновола, у зв'язку з чим НРУ і проводить ряд заходів, присвячених цій даті.

Аналізуючи хід розслідування справи, лідер НРУ підкреслив, що низка моментів свідчить про те, що справа рухається в правильному напрямку.

"По-перше, слідством встановлена повна невинність водія Павлова, який керував автомобілем, в якому знаходився Чорновіл. Цей факт свідчить про те, що ДТП не було простою випадковістю, а матеріали з приводу провини Павлова були сфальсифіковані", - сказав Тарасюк.

Крім того, за його словами, важливим є факт скасування Генпрокуратурою постанови слідчого від 20 березня 2007 року про скасування порушення кримінальної справи за фактом зазіхання на життя народного депутата Чорновола.

"Усе це дає підстави говорити про те, що нарешті цього року розслідування вбивства В'ячеслава Чорновола буде завершено, а винні будуть притягнуті до відповідальності", - заявив лідер НРУ.

Крім того, Тарасюк констатував, що протягом усіх років розслідування справи про загибель Чорновола діяльність правоохоронних органів не була скоординованою.

"Органи внутрішніх справ стверджували, що це не їхня справа, а Генпрокуратури. Прокуратура у свою чергу не могла власними силами на відповідному рівні провести оперативно-розшукову діяльність", - сказав депутат.

У зв'язку з цим, за словами Тарасюка, вийшло свого роду "замкнуте коло", яке не давало можливості рухатися далі в напрямку розслідування справи.

"Хочеться звернутися публічно до Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, щоб були задіяні всі можливості оперативно-розшукової діяльності з метою всебічного і повного розслідування цієї резонансної справи", - додав він.

Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом на 5-му кілометрі автодороги Бориспіль-Золотоноша, коли його автомобіль зіштовхнувся з "КамАЗом" з причепом, що розвертався на шосе. Загинув також водій політика Євген Павлов, постраждав прес-секретар.

Наприкінці січня 2009 року Генпрокуратура заявила, що інформація про насильницьку смерть Чорновола поки залишається предметом розслідування в кримінальній справі, і закликала політиків і журналістів не спекулювати на цій темі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...