Луценко має відеокомпромат на пастора Черновецького

Середа, 25 березня 2009, 10:47

Слідство має у своєму розпорядженні відеосвідчення про те, що пастор "Посольства Божого" Сандей Аделаджа агітував прихожан вкладати кошти в організацію "Кінгз кепітал", яка займалася фінансовими оборудками.

Про це сказав журналістам міністр внутрішніх справ Юрій Луценко перед засіданням Кабміну у середу.

Він зазначив, що слідство має "переконливі покази, в тому числі відеопокази, коли пан Сандей агітував віруючих вкладати кошти саме в цю організацію та споріднені з нею фінансові структури".

Луценко зазначив, що саме на цій підставі Аделаджі висунуто звинувачення.

Крім того, за його словами, слідство розшукує двох посередників між формальним керівником "Кінгз кепітал" Робертом Флетчером та "ідейним натхненником і організатором схеми" Аделаджею.

"Ці два громадянина перебувають у розшуку, і від швидкості їх знаходження залежить остаточне завершення справи", - сказав Луценко.

Водночас він відкинув звинувачення мера Києва Леоніда Черновецького на свою адресу у тому, що його дії щодо Аделаджі є помстою.

"Тоді треба пошукати, чому міліція порушила справу по кредитній спілці "Україна" в Одесі, спілці "Християнська" у Західній Україні... Сьогодні фінансових афер, які було організовано, - десятки в Україні. І "Кінгз кепітал" – не найбільша", - сказав Луценко.

Як відомо, раніше МВС висунуло Аделаджі обвинувачення в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування