Колишні VIP-чиновники метуть вулиці і фарбують паркани

Середа, 25 березня 2009, 11:49

У київському центрі зайнятості за три місяці цього року зареєструвалися десятки високопоставлених чиновників.

Про це повідомили в центрі зайнятості столиці газеті "Сегодня".

Наприклад, у них зареєструвалися колишній 1-й заступник міністра охорони здоров'я, екс-заступник міністра праці, заступник голови Держкомпідприємництва, рядові фахівці секретаріату президента, апарату Верховної Ради, Антимонопольного комітету, СБУ, управління Держохорони й Нацагентства з підготовки до Євро-2012.

У центрі зайнятості також відзначили, що вже 30% зареєстрованих на сьогодні безробітних – керівники вищої і середньої ланки, зокрема, директори, начальники відділів і підрозділів.

І колишні чиновники, і колишні керівники зараз отримують допомогу з безробіття. Її розмір залежить від стажу і попередньої зарплати, але не перевищує 2793 гривень (середня зарплата по Києву за лютий).

Тим же, хто довго не працює, для отримання допомоги треба брати участь у суспільних роботах.

У центрі зайнятості запевняють, що колишні високі чини нарівні з іншими безробітними упорядковують свій район (метуть вулиці, висаджують дерева, фарбують паркани і т.д).

У центрі кажуть, що в них були випадки, коли високі чиновники змушені були погоджуватися на посади начальників відділу з зарплатою в рази менше попередньої (наприклад, зарплата заступників міністра досягала 7-8 тисяч гривень).

За даними центру зайнятості, у столиці зареєстровано 12,5 тисяч безробітних. Але це лише офіційно – за експертними оцінками, у столиці вже нараховується близько 100 тисяч осіб, які не мають постійних доходів.

VIP-безробітні шукають собі вакансії не тільки за допомогою біржі праці, але і сайтів із працевлаштування. У першу чергу, це стосується колишніх топ-менеджерів.

Співробітник у зв'язках із громадськістю компанії Rabota.ua Максим Муровайко каже, що з вересня кількість резюме від них збільшилося приблизно на 25%:

"Це не так уже й багато. Для порівняння: серед ріелторів зростанння складає близько 100%, по страховиках – близько 70%. Просто топ-менеджери воліють не світити той факт, що вони безробітні, а тому шукають собі місце самі", - каже він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування