Кабмін регулюватиме меншу кількість ліків

Середа, 25 березня 2009, 12:52

Кабінет міністрів затвердив новий національний перелік основних лікарських засобів і виробів медичного призначення, скоротивши кількість препаратів і виробів, що входять до нього.

Про це журналістам повідомив міністр охорони здоров'я Василь Князевич, інформують "Українські новини".

"У нас було два переліки раніше, зараз – один. І коли раніше там було більше 1200 найменувань, то сьогодні ми вийшли на 215, і відповідно, на ці препарати буде регулюватися ціна", - сказав він.

Крім того, міністр повідомив, що для підтримки національного виробника уряд увів норму, що на ліки, вартість яких становить менше 12 гривень, не буде поширюватися державне регулювання.

За його словами, це стимулюватиме виробництво й появу на ринку дешевих лікарських засобів.

Як відомо, раніше Міністерство економіки ініціювало облік різниці між офіційними й ринковим валютними курсами при розрахунку ціни для регулювання оптових і роздрібних націнок на основні ліки й медичні вироби.

Наприкінці лютого заступник голови Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Інна Демченко повідомила, що з вересня минулого року в Україні не здійснюється легітимний контроль якості лікарських препаратів.

До такої ситуації, за її словами, привела ухвала уряду від 10 вересня 2008 року про ліквідацію Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення і створення Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...