Тимошенко знайшла собі партнера

Середа, 25 березня 2009, 13:54

Прем’єр Юлія Тимошенко сподівається на допомогу Японії в модернізації української економіки.

Про це Тимошенко сказала після переговорів з прем’єром Японії Таро Асо в Токіо.

"Під час економічної кризи ми відчули, що 17 років в Україні не здійснювалися реформи. Тому зараз під час кризи ми хотіли би розгорнути процес модернізації, і нашим найголовнішим партнером в цьому є Японія”, - сказала Тимошенко.

Вона повідомила, що на початку березня відбулося засідання комітету економічної співпраці України з федерацією японських промисловців "Кейданрен”.

За словами Тимошенко, у ході засідання було підписано 23 меморандуми та три протоколи про співпрацю України з японськими компаніями "в рамках проектів, які стосуються модернізації України”.

Тимошенко також розповіла, що в середу в Токіо було підписано меморандум про взаєморозуміння між "Укрексімбанком” та Японською корпорацією про страхування експорту та інвестицій (Nexi).

"Це створює базу для входження японських інвестицій в Україну”, - запевнила Тимошенко.

Тимошенко нагадала, що Україна уклала першу угоду з японською корпорацією "Недо” на продаж квоти на викиди вуглецю в рамках Кіотського протоколу.

"Всі кошти, які ми отримаємо, будуть освоюватися для покращення клімату в України разом з японськими компаніями”, - нагадала Тимошенко.

"Ми вітаємо передачу квот викидів (Японії) за схемою зелених інвестицій”, - у свою чергу, сказав японський прем’єр Таро Асо.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування