БЮТ підозрює, що дострокові вибори будуть 7 червня

Середа, 25 березня 2009, 15:19

Заступник голови Верховної Ради Микола Томенко заявляє, що в Україні потроху починає реалізовуватися сценарій щодо проведення дострокових парламентських виборів 7 червня 2009 року.

Про це він заявив у середу, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За словами Томенка, останні події, зокрема, успіх партії "Єдиний центр" і Партії регіонів під час дострокових виборів у Тернопільську облраду, відродили сценарій про дострокові вибори у ВР, що і раніш виконувався Партією регіонів і командою президента.

"Сьогодні коло союзників такого сценарію збільшилося. А підтримка акцій протесту, що готуються на п'ятницю, і блокування роботи Верховної Ради повинні створити важливе суспільно-політичне тло для підтримки ідеї дострокових парламентських виборів", - сказав він.

При цьому, за словами заступника голови ВР, фактично для реалізації цього сценарію потрібна зміна виборчого законодавства, щоб зробити більш вагомим вплив адмінресурсу в цілому і місцевій владі зокрема.

"Хоча очевидно, що метою весняного наступу опозиції на уряд є не тільки підготовка до можливих дострокових парламентських виборів, але й проведення конституційної реформи, наслідком якої стане перетворення України в парламентську республіку", - сказав Томенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News