Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко наказала розмитнювати весь газ, який завезли в Україну

Середа, 25 березня 2009, 15:25

Кабінет міністрів доручив Державній митній службі розмитнити природний газ, ввезений на митну територію в минулих періодах.

Відповідне розпорядження від 11 березня опубліковано на урядовому порталі.

Держказначейство має забезпечити зарахування коштів, що надходять від сплати податку на додану вартість при розмитнені зазначеного газу до спецфонду держбюджету.

Потім ці кошти мають бути спрямовані на компенсацію "Нафтогазу України" різниці між цінами закупівлі та реалізації імпортованого природного газу.

Обсяг газу, який підлягає розмитненню, у розпорядженні Кабміну не вказується.

Як відомо, наприкінці лютого на ім'я "Нафтогазу" було розмитнено 6,3 млрд. куб. м газу з 11 млрд. спірних з компанією "РосУкрЕнерго" обсягів у підземних газосховищах.

У зв'язку з цим Служба безпеки України порушила справу за статтею про присвоєння. 4 березня суд заборонив СБУ проводити слідство по цій справі.

Після цього СБУ порушила справу за фактом контрабанди газу співробітниками Енергетичної регіональної митниці. 10 березня Шевченківський райсуд Києва призупинив проведення слідчих дій і по цій справі.

24 березня Шевченківський райсуд також скасував постанову про порушення кримінальної справи про заволодіння посадовими особами "Нафтогазу" 6,3 млрд. куб. м газу на суму більше 7,4 млрд. грн.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...