Росія може оновлювати флот у Криму тільки за згодою України - МЗС

Середа, 25 березня 2009, 17:06

Модернізація Чорноморського флоту на території України можлива тільки після підписання відповідних угод з українською стороною.

Так прес-секретар МЗС України Василь Кирилич прокоментував плани Росії передати своєму флоту в Криму підводні човни, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він підкреслив, що факт заміни озброєнь ЧФ має бути формалізований відповідними угодами між двома державами.

"Модернізація або введення нових суден ЧФ РФ може проводитися тільки за згодою України, і це чітко передбачено угодою між Україною та РФ про параметри розподілу ЧФ від 1997 року", - сказав Кирилич.

"Це питання не є новим, воно неодноразово обговорювалося в ході двосторонніх консультацій, і позиція України з цього питання добре відома російській стороні", - додав він.

"Ми проти збільшення кількості військових одиниць ЧФ Росії, що базується на території України. Однак коли мова йде про заміну військових одиниць, то ця заміна має бути повністю адекватною: тип на тип, клас на клас", - сказав Кирилич.

Як відомо, Росія планує передати ЧФ 8-10 підводних човнів, однак це не схвалює Україна.

З боку РФ своє невдоволення висловив заступник начальника головного штабу Військово-морського флоту РФ віце-адмірал Олег Бурцев.

За його словами, українська сторона розглядає цей намір не як "оновлення підводних сил флоту, а як постановку на озброєння нового виду зброї".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування