Газпром уже почав лякати всю Євразію

Середа, 25 березня 2009, 19:26

Неузгоджена з "Газпромом" зміна режимів роботи української ГТС загрожує не передбачуваними наслідками на всьому євразійському просторі.

Про це заявив член правління, начальник департаменту по транспортуванню, підземному збереженню і використанню газу "Газпрому" Олег Аксютін, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що "виконання положень нещодавно прийнятої в Брюсселі декларації Україна - ЄС по модернізації української ГТС передбачає зміну режиму її роботи".

"З огляду на ступінь інтеграції наших газотранспортних систем, а також той факт, що робота української ГТС є невід'ємною частиною режиму експортних поставок "Газпрому" і наших експортних контрактів, "Газпром" зобов'язаний санкціонувати проведення будь-яких робіт, пов'язаних зі зміною пропускної здатності експортних трубопроводів України", - сказав Аксютін.

"Більш того, українська ГТС повністю синхронізована з роботою єдиної системи газопостачання Росії. Це пояснюється тим, що вони створені як єдиний технологічний комплекс видобутку і транспортування газу на території колишнього СРСР", - заявив він.

Аксютін підкреслив: "У цьому зв'язку несанкціонована зміна режимів роботи української ГТС відразу позначиться не тільки на експортних контрактах, але і на процесі видобутку російського і центральноазіатського газу, що може викликати непередбачені наслідки на всьому євразійському просторі".

"Очевидно, що нормальне функціонування системи газових поставок може бути забезпечено тільки координацією всіх технологічних ланок і процесів від видобутку і транспортування до споживання газу. І іншої альтернативи цьому немає", - підсумував менеджер "Газпрому".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування