США кажуть, що ракети в Чехії будуть

Середа, 25 березня 2009, 20:13

Вашингтон заявляє, що угода з Чехією про розміщення на території цієї країни об'єктів американської ПРО, залишається в силі, незважаючи на відставку чеського уряду на чолі з Міреком Тополанеком.

Про це заявив виконуючий обов'язки заступника прес-секретаря американського держдепартаменту Гордон Дугуд на брифінгу в середу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"США уклали угоду про розміщення об'єктів ПРО в Чехії не з урядом, який подав у відставку, а з чеською державою, тому всі угоди залишаються в силі", - заявив він.

Коментуючи проблеми, які постають перед США в зв'язку з відставкою уряду Чехії, американський дипломат підкреслив, що робота, пов'язана з розміщенням об'єктів ПРО в Чехії, продовжиться.

Разом з тим Дугуд нагадав позицію нинішньої американської адміністрації, відповідно до якої питання про розміщення елементів ПРО в Східній Європі знаходиться в стадії розгляду з точки зору ефективності і вартості цієї системи.

"Така позиція нинішньої американської адміністрації", - сказав Дугуд.

Крім того, він висловив упевненість, що відставка чеського уряду не позначиться на планах президента США Барака Обами відвідати Прагу.

Також, стало відомо, що прем'єр-міністр головуючої в ЄС Чехії Тополанек подасть у четвер прохання про відставку, повідомляє агентство ЕФЕ.

"Необхідно, щоб члени кабінету міністрів провели засідання, заплановане на цей четвер. Тільки після цього прем'єр-міністр має подати прохання про відставку президенту країни Вацлаву Клаусу", - заявив він.

Як відомо, у вівторок парламент Чехії більшістю голосів виніс вотум недовіри уряду Тополанека.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування