Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Вигнанець" Мороза каже, що йому навіть некролог не давали підписати

Середа, 25 березня 2009, 21:17

Екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко закликав лідера Соцпартії Олександра Мороза провести оновлення партії та піти на вибори керівника.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"В мене глибока повага є до Мороза, але він повинен зрозуміти, що потрібне оновлення лівих сил. Я не кажу, що має бути керівником Соцпартії чи Баранівський, чи Семенюк, чи Ніколаєнко. Кого оберуть люди", - наголосив екс-міністр.

Посилаючись на європейський досвід він зазначив, що після програшу на виборах до парламенту керівництво партії має піти зі своїх посад.

"Мені б не хотілося переходити на особистості, тому що мене пов’язує з тим же самим Морозом дуже багато. Але тут питання не в прізвищах, всі мали б піти", - сказав Ніколаєнко.

"Коли ми бачимо, що втрачає Соцпартія, яка так потрібна...то люди знизу тиснули на нас і казали: Станіслав Миколайович, ми вам віримо, кажіть Морозу про необхідність оновлення. Тут не конфлікт двох чи трьох осіб. Питання в тому, що потрібно щоб партія відновилися", - заявив він.

Відповідаючи на питання, чи є зараз Ніколаєнко членом Соцпартії, він сказав: "Тут можна дискутувати. Я знаю, що близько 250 районних, міських комітетів партії стоять на нашому боці".

"Ми сформулювали 10 кроків на оновлення, але нас виключили з партії, ніби за те, що ми розташували це не в партійній пресі", - зазначив екс-міністр.

"Ми не могли в партійній пресі, бо газета "Товариш" 6 чи 7 місяців мала пряму заборону на друк секретаря по ідеології Ніколаєнка. І навіть якщо некролог мені потрібно було підписати, то потрібно були йти до керівників, щоб моє прізвище там з'явилося", - розповів він.

"Я не є розкольником, і мої колеги не є розкольниками", - додав Ніколаєнко.

Як відомо, раніше Ніколаєнка та екс-міністра аграрної політики Олександра Баранівського було виключено із СПУ.

Згодом сам Ніколаєнко заявив, що він поновлений у лавах партії.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування