Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче "збалансованих" відносин із Росією

Четвер, 26 березня 2009, 08:43

Україна хотіла б вибудувати збалансовані відносини з Росією на базі дотримання національних стратегічних інтересів.

Про це заявила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, виступаючи на Форумі ділової і політичної еліти Японії в Токіо, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Характеризуючи в цілому відносини України й Росії, прем'єр сказала, що раніше вони складалися не просто.

За її словами, Україна як і раніше значною мірою залежить від постачання енергоносіїв з Росії.

"Ми на 100% залежимо від Росії у постачаннях ядерного палива для наших електростанцій, на 70% - у постачаннях газу і нафти, і з цим спадком не так просто жити", - сказала вона.

Тимошенко нагадала, що на початку року Україна пережила важку "газову" кризу у відносинах із Росією, у якій, за її словами, було більше "не технологічних проблем, а політичних".

Вона також визнала, що підписання в Брюсселі меморандуму щодо модернізації української газотранспортної системи викликало "певний дискомфорт" у Росії – але висловила переконаність у тому, що Росія стане повноправним учасником модернізації української ГТС.

У той же час, Тимошенко назвала Росію однією з семи країн, яким Україна запропонувала надати їй допомогу в погашенні дефіциту бюджету.

За словами прем'єра, ця допомога може бути надана шляхом викупу "цінних паперів України".

Тимошенко також висловила сподівання, що після отримання Україною другого траншу кредиту МВФ країна зможе перейти до укладання двосторонніх угод.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування