Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄЦ вірить, що парламент прийме нові правила виборчої гри

Четвер, 26 березня 2009, 09:49

Лідер партії "Єдиний центр" депутат від НУ-НС Ігор Кріль не виключає прийняття парламентом змін у виборче законодавство в травні цього року.

Про це він сказав в інтерв'ю "Інтерфакс-Україні".

"Я вважаю, що якщо буде політична воля в тих людей, які говорять про відкриті виборчі списки, то ми можемо в середині травня прийняти такий виборчий кодекс", - сказав він.

За словами Криля, зміна моделі виборів, як на центральному, так і на місцевих рівнях дасть можливість виборцю голосувати за конкретного депутата, а не вождя партії.

"Ми внесли проект виборчого кодексу на основі відкритих виборчих списків. Сьогодні ми робимо кроки для того, щоб цей проект міг набрати 226 голосів у парламенті", - додав глава партії.

За його словами, "Єдиний центр" застосував систему відкритих виборчих партійних списків на позачергових виборах у Тернопільську обласну раду 15 березня. "Тому в нас і більше 14%", - сказав Кріль.

При цьому, коментуючи імовірність проведення дострокових парламентських і президентських виборів, він зазначив, що такі вибори доцільно проводити після прийняття виборчого кодексу.

"Тому що тоді необхідно буде обновити політичну еліту на всіх рівнях української держави. І ми пропонуємо, щоб до кінця року на основі цього виборчого кодексу провести одночасні дострокові вибори і Верховної Ради, і президента", - заявив він.

Кріль додав, що це "поставить крапку в питанні, хто буде керувати країною".

"А також необхідно через півтора року в березні 2011 року провести вибори в місцеві органи влади", - пояснив депутат.

Разом з тим, лідер "Єдиного центру" вважає, що на період до президентських виборів у країні має бути сформоване так званий "технічний" уряд, а Кабінет міністрів Юлії Тимошенко має піти у відставку.

"Тому що в цей час кабінет міністрів не може очолювати кандидат у президенти. Такий уряд буде працювати не на українську державу, а на обрання цього претендента", - пояснив він.

Крім того, Криль зазначив, що в рамках запропонованого "Єдиним центром" Плану відновлення країни розробляється проект змін до Конституції, який потім має бути прийнятий на Всеукраїнському референдумі.

Коментуючи інформацію в ЗМІ про нібито намір "Єдиного центра" об'єднатися з партією "Наша Україна", Кріль відзначив, що НСНУ є самостійною політичною силою, додавши, що "будь-які союзи ґрунтуються на взаємній вигоді, взаємному бажанні і без примусу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування