Янукович поїхав у Крим піднімати рейтинг і мирити однопартійців

Четвер, 26 березня 2009, 09:54

Акції, заплановані Партією регіонів на четвер у Криму, покликані підняти рейтинг "регіоналів" серед кримчан і консолідувати місцеве відділення партії.

Про це пише "Дело", відзначаючи, що останнім часом спостерігається стрімке падіння рейтингу Партії регіонів та конфлікти в кримському партійному осередку.

За даними соціологічного дослідження Центру Разумкова, якщо в 2007 році "Регіони" на дострокових виборах до Верховної Ради набрали в Криму більше 60% голосів, то в кінці 2008 року їхній рейтинг знизився до 26%.

"Рейтинг" регіоналів дуже сильно коливається. Вони зараз конфліктують з проросійськими організаціями, яких в Криму підтримують", - пояснив директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Костянтин Бондаренко.

Лідер Прогресивної соціалістичної партії Наталя Вітренко також розкритикувала дії "регіоналів" в Криму.

"Проросійські організації пішли в блок "За Януковича!", думаючи, що "регіони" виконають свої передвиборчі обіцянки, а вони не виконують. Вони нічого не зробили ні для російської мови, ні для вступу в ЄЕП, як обіцяли. Тому не дивно, що їхній рейтинг впав", - сказала вона.

"Крім того, їхнє кримське відділення розділилося на два ворожі угруповання - Анатолій Гриценко проти Василя Кисельова. Януковичу буде чим там зайнятися", - додала Вітренко.

У свою чергу депутат від БЮТ Андрій Сенченко вважає, що приїзд Януковича в Крим повинен "вбити" двох зайців - підняти популярність партії в Криму і консолідувати місцеве відділення "Регіонів".

Як відомо, на четвер Партія регіонів запланувала в Криму відразу три масштабні акції. Лідер Партії регіонів Віктор Янукович проведе засідання опозиційного уряду. Також заплановані Всекримські збори депутатів-"регіоналів" і мітинг на центральній площі Сімферополя.

У лютому рада Кримської республіканської організації Партії регіонів вирішила виключити з партії кримського прем'єра Віктора Плакіду і мера Сімферополя Геннадія Бабенка.

У відповідь шість найбільших кримських парторганізацій висловили недовіру голові Кримської організації Партії регіонів Василю Кисельову.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування