Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікар Ющенка: "Президент здоровий, як скеля, яку не можна розколоти"

Четвер, 26 березня 2009, 10:18

У президента Віктора Ющенка міцне здоров’я, а діоксин з його організму практично виведено, заявляє його особистий лікар Ростислав Валіхновський.

Про це він сказав в інтерв’ю "Інтермедіаконсалтинг", поширеному прес-службою президента.

"Світовий досвід лікування отруєнь діоксином свідчить про те, що виведення цього токсину на останній фазі протікають довго. У даний час ми можемо констатувати, що Віктор Ющенко практично здоровий, а слідові кількості діоксину в організмі можуть залишатися тривалий час", - сказав Валіхновський.

При цьому він не зміг відповісти, скільки часу ще залишатиметься діоксин в організмі президента.

"Ми використовували ефективний підхід, досягли добрих результатів, але спрогнозувати нічого не можна - досвід лікування Віктора Ющенка унікальний", - сказав лікар.

За його словами, на даний час основний діагноз хвороби президента - діоксинове отруєння, "і його не можна буде зняти до моменту елімінації токсину".

На питання, які саме 24 операції пережив Ющенко, Валіхновський зазначив, що ГПУ зараз проводить слідство, "і будь-які детальні розповіді на цю тему можуть бути розцінені як порушення закону про лікувальну таємницю".

"Я вважаю, що неетично заглиблювати смисл вже сказаного до тих пір, поки ГПУ не надасть результати свого розслідування", - сказав він.

При цьому, за словами лікаря Ющенка, президент дуже рідко хворіє.

"У нього могутній імунітет і здоров'я, як у козака... У президента генетично дуже хороший стан здоров'я і міцний імунітет, що зберігся всупереч отруєнню. І навіть якщо якісь хвороби у Віктора Андрійовича трапляються, він не відволікається від роботи і не бере лікарняних листів. Це дійсно так. Він здоровий, як скеля, яку не можна розколоти. І слава Богу", - сказав Валіхновський.

На питання, як він став особистим лікарем Ющенка, він відповів:

"ДУСя проводила відбір на конкурсній основі. Після численних зустрічей і співбесід були відібрані люди, найбільш відповідні для роботи як з професійної точки зору, так і з урахуванням психологічних і моральних якостей".

На думку Валіхновського, люди, які працюють з президентом, "повинні бути відкритими, порядними, чесними на всі сто і охочими не тільки служити народу України, президентові як главі держави, але, разом з тим, допомагати президентові як людині, яка взяла на себе важкий хрест".

"Адже він один більше за всіх постраждав під час помаранчевої революції. І хворобу свою він переживає мужньо і героїчно. Щодня. Це я можу стверджувати як його лікуючий лікар", - сказав він.

Інтерв’ю Валіхновського надано прес-службою президента. Це один з рідкісних випадків, коли прес-служба надсилає повний текст інтерв’ю працівників секретаріату або оточення президента.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...