Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога вимагає від Тимошенко поставити автографи

Четвер, 26 березня 2009, 10:21

Президент Віктор Ющенко занепокоєний станом оформлення рішень, прийнятих Кабінетом міністрів України.

Про це йдеться у листі глави секретаріату президента Віктора Балоги на адресу прем'єра Юлії Тимошенко, передає прес-служба.

Як зазначає Балога, згідно з положеннями закону про Кабмін постанови та розпорядження уряду приймаються на його засіданнях шляхом голосування більшістю голосів від посадового складу Кабміну, а відповідним обов'язком прем'єра є підписання цих актів.

"Проте на сьогодні майже п'ятдесят актів, які прийняті на засіданнях Кабінету Міністрів, протягом тривалого часу Вами не підписуються. Це стосується рішень, які спрямовані на мінімізацію збитків для економіки від фінансової кризи, врегулювання проблем автоперевізників, перегляду актів, що містять корупційні механізми, тощо", - наголосив Балога.

Зокрема він назвав постанови уряду "Про розширення внутрішнього ринку для вітчизняних підприємств машинобудування для агропромислового комплексу" та "Про заходи щодо стабілізації цінової ситуації на внутрішньому ринку".

Балога підкреслює, що не опубліковано також урядову постанову, яка визначає механізм використання коштів Стабілізаційного фонду, і як наслідок, не підписані акти, які встановлюють конкретні порядки використання коштів цього Фонду за законодавче визначеними напрямами, зокрема на виконання функцій столиці та іпотечне кредитування житла.

"Крім того, без будь-яких законодавчих підстав фактично скасовано рішення Кабінету Міністрів як колегіального органу, що усували корупційні механізми продажу та надання спеціальних дозволів на користування надрами та підвищували ефективність управління Національною акціонерною компанією "Надра України", - зазначив Балога.

Також, за його словами, не оформлені 6 рішень уряду, які спрямовувались на врегулювання проблем автоперевізників, зокрема, постанови Кабміну "Про внесення змін до Правил дорожнього руху", "Про утворення Ради з питань пасажирських та вантажних автоперевезень при Кабінеті Міністрів" та "Про утворення Ради автовласників при Кабінеті Міністрів України".

"Ураховуючи викладене, за дорученням президента просимо Вас у найкоротший термін усунути названі порушення законодавства України та не допускати їх у подальшому. Про результати розгляду просимо поінформувати для доповіді Главі держави", – йдеться у листі Балоги до Тимошенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування