Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Використання Внутрішніх військ в інтересах політиків має бути виключено - Ющенко

Четвер, 26 березня 2009, 10:35

Президент Віктор Ющенко заявляє про необхідність комплексної реформи правоохоронної системи і досягнення Внутрішніми військами бойових можливостей, рівня підготовки та забезпечення, відповідних потребам національної безпеки.

Про це він заявив, виступаючи на урочистостях з нагоди 17-ої річниці створення Внутрішніх військ, повідомляє прес-служба президента.

За словами Ющенка, найпершою метою є створення сучасного, високопрофесійного мобільного військового формування, здатного вчасно і адекватно відповідати на загрози нацбезпеці, громадському порядку.

При цьому його діяльність має повністю відповідати найвищим демократичним стандартам.

"Будь-які спроби й можливості використання Внутрішніх військ в інтересах політичних сил та бізнесу повинні бути категорично виключені назавжди", - наголосив Ющенко.

Глава держави зауважив, що потрібно посилити роботу над запровадженням ефективного цивільного контролю.

Досягнення повної відповідності бойових можливостей, рівня підготовки та забезпечення Внутрішніх військ потребам нацбезпеки Ющенко назвав другим пріоритетом реформи.

Внутрішні війська, наголосив президент, повинні завжди бути готовими діяти на випередження, вчасно нейтралізуючи потенційні загрози для безпеки держави та громадян. Створення професійного військового формування означає необхідність переведення його комплектування на контрактну основу.

Окрім удосконалення національного законодавства, цей процес гостро потребує належного забезпечення Внутрішніх військ необхідними ресурсами. Також потрібно посилити роботу з підвищення привабливості служби у Внутрішніх військах.

У цьому контексті Ющенко запевнив, що ознайомлений з проблемами і потребами Внутрішніх військ. "Як Верховний Головнокомандувач наполягатиму, щоб вони вирішувалися у невідкладному порядку", - пообіцяв він.

Президент запропонував вивчити досвід провідних держав світу у реформуванні своїх правоохоронних органів. При цьому він наголосив, що логіка просування України курсом європейської та євроатлантичної інтеграції вимагає зміцнення практичної співпраці з ЄС і НАТО.

"Наша мета – повна взаємосумісність із збройними формуваннями країн-членів НАТО і Європейського Союзу", - пояснив Ющенко. Як приклад такої співпраці він навів продовження співробітництва з Національною жандармерією Франції з метою створення на території України Міжнародного центру підготовки сил підтримання порядку.

Також, за словами президента, потрібно продовжити й спільне з правоохоронними органами країн Євроатлантичної спільноти виконання програми з підготовки висококваліфікованих фахівців у сфері підтримання громадського порядку, миротворчої та антитерористичної діяльності.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування