Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лікар Ющенка: "Українським політикам потрібен або психоаналітик, або духівник"

Четвер, 26 березня 2009, 10:56

Керівник лікарні "Феофанія", особистий лікар президента Ростислав Валіхновський заперечує, що українські політики ховаються у "Феофанії", як тільки над ними "згущуються хмари".

Про це він сказав в інтерв’ю "Інтермедіаконсалтингу", поширеному прес-службою президента.

"Що стосується думки про те, що політики ховаються у Феофанії - це неправда. Вони насправді хворіють. До того ж ви абсолютно даремно ототожнюєте Феофанію тільки з лікуванням політиків. Вже півроку, як у нашій лікарні за абсолютно помірні, як за теперішніх часів, гроші можуть лікуватися звичайні люди", - зазначив Валіхновський.

На питання, на які хвороби найчастіше хворіють політики, він відповів:

"Спеціально таким питанням я, чесно кажучи, не задавався. Скажу лише, що психосоматичні захворювання безпосередньо пов'язані з рівнем і типом стресу, в якому перебуває людина".

"Прямі наслідки стресу - гіпертонічна хвороба, виразка шлунку і дванадцятипалої кишки, проблеми з кишечником і ШКТ, дерматити та інші проблеми шкіри. Безумовно, стрес загострює всі хронічні захворювання. Крім того, політики, як і всі українці, часто хворіють на серцево-судинні і онкологічні захворювання. Політики - такі ж люди, як ми з вами. Ми всі живемо в одній країні, від проблем якої неможливо відгородитися", - додав Валіхновський.

На його думку, "рівень стресу, що існує в новонародженій українській демократії і українській політиці, можна порівняти хіба що зі стресом, який дитина відчуває при народженні".

"І оскільки стрес цей дуже серйозний, то, природно, викликає багато проблем із фізичним здоров'ям політиків. Не дивлячись на те, що багато хто з них плаває в басейні, бігає, підтягається на перекладині й намагається берегти своє здоров'я, їм дуже важко психологічно", - зазначив Валіхновський.

"Я впевнений у тому, що всьому нашому політикуму потрібна допомога духівника, якщо мова йде про православного християнина, або психоаналітика, якщо людина ще знаходяться на шляху до Бога. Це необхідно політикам, щоб вони могли збудувати систему взаємин один з одним, самим собою, друзями, недругами і світом. Зрештою це потрібно для того, щоб вони ніколи не хворіли", - додав він.

Інтерв’ю Валіхновського надано прес-службою президента. Це один з рідкісних випадків, коли прес-служба надсилає повний текст інтерв’ю працівників секретаріату або оточення президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...