Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грузії заперечують, що Саакашвілі збирався нападати першим

Четвер, 26 березня 2009, 12:01

Міністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі категорично спростовує інформацію про те, що президент Саакашвілі видав документ, що передбачає початок операції в Цхінвальському регіоні 7 серпня.

Так Якобашвілі прокоментував інформацію, опубліковану на сторінках німецького видання Spiegel, передає "Civil.Ge".

За словами Якобашвілі, ця інформація є частиною кампанії неправди з боку Росії, що ставить своєю метою "маніпулювання" щодо слідчої комісії, яка діє під егідою ЄС

"Ніякого такого документа, автентичного, не існує", - заявив Якобашвілі.

"Це з тієї серії, що нібито на нашій стороні воювали чорношкірі, громадяни США... чим Росія намагається дискредитувати владу Грузії", - заявив він.

"Скільки неправди складе російська сторона, це не має істотного значення", - додав він.

"Я думаю, що в комісії будуть такі люди, що оцінять автентичність документа, який, згідно з поширеною інформацією, російська сторона передала комісії", - заявив Якобашвілі.

"З боку Росії ми бачимо багато спроб, щоб якимось чином маніпулювати комісією, але я все одно вірю, що комісія остаточно винесе справедливі висновки", - додав він.

Він також звернув увагу на те, що "просочування" цієї інформації збіглося з візитом президента Саакашвілі в Брюссель, де він брав участь у форумі на високому рівні.

"Ми звикли, що російські спецслужби роблять "просочування" під час візитів Саакашвілі", - зазначив він.

Комісія, яку очолює дипломат зі Швейцарії Хейди Тальявіні, має представити свою остаточну доповідь ЄС, ОБСЄ, Грузії і Росії до 31 липня 2009 року, Хоча, у разі потреби термін роботи комісії може бути продовжений.

У виданні Spiegel відзначалося, що Росія передала ЄС добутий російською розвідкою документ - розпорядження президента Саакашвілі №2 про початок операції в Цхинвальському районі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування