Європа знову нагадує, що дружить не проти Москви

Четвер, 26 березня 2009, 13:09

Ініціатива "Східне партнерство" не направлено проти Росії, завіряють у Європейській комісії.

"Насамперед, це не антиросійське формування", - сказав виконавчий директор Відділу координації Європейської політики сусідства Єврокомісії Джон О'Рурке на міжнародній конференції "Україна в концепції східного партнерства" у четвер у Києві.

За словами представника ЄК, у ході дебатів щодо цієї ініціативи, представники багатьох країн виявляли стурбованість з цього приводу. У тому числі лунали різні сигнали стурбованості з Москви.

"Остання реакція міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова вказує на те, що РФ має певну стурбованість", - сказав О'Рурке.

Він пояснив, що "Східне партнерство" - це пропозиція, направлена на країни, які є цільовими в політиці європейського сусідства. Росія ж з самого початку підкреслила, що вона не буде брати участі в цій ініціативі.

"У принципі це і є причиною чому "Східне партнерство" не було націлено на Росію", - сказав представник ЄК.

О'Рурке завірив, що ніякої загрози "Східне партнерство" не несе Росії. "У цій ініціативі немає нічого такого, що може становити загрозу Росії, якщо, звичайно ж, процвітання цих країн не є для неї загрозою", - додав він.

Крім того, представник ЄК додав, що "Східне партнерство" не є шляхом розширення ЄС, оскільки усередині самого ЄС немає консенсусу з цього питання.

Разом з тим, за словами О'Рурке, членство в ЄС не можна виключати як перспективу на майбутнє.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News