Ющенко кличе до себе Тимошенко і Литвина, щоб поставити "остаточну крапку"

Четвер, 26 березня 2009, 13:50

У п’ятницю президент Віктор Ющенко проведе традиційну зустріч із прем'єром Юлією Тимошенко, спікером Володимиром Литвином та головою Національного банку Володимиром Стельмахом.

Про це на брифінгу у четвер заявила прес-секретар Ющенка Ірина Ванникова, повідомляє прес-служба президента.

"Мета наради у президента – поставити остаточну крапку у справі повернення роботи місії МВФ до України. На переконання глави держави, наступного тижня місія Міжнародного валютного фонду може відновити роботу в Україні, і всі органи державної влади повинні скоординувати свої дії з метою формування стабільної програми співпраці України із Фондом у 2009 році", - сказала вона.

За словами Ванникової, Ющенко також приділить увагу підсумкам Міжнародної інвестиційної конференції з питань модернізації газотранспортної системи України, яка відбулася у Брюсселі.

Як зазначила прес-секретар Ющенка, президент вважає, що "це проект пан'європейський, його результат є стратегічним для європейського газового ринку, ролі і місії України на цьому ринку".

Окрема увага під час наради буде приділена діяльності парламенту.

За словами Ванникової, Ющенко наполягає на терміновому регулюванні питань, пов'язаних із акцизною політикою, наповненням Пенсійного фонду, а також збалансуванням бюджету НАК "Нафтогаз".

Також президент підкреслює необхідність створення робочої групи з метою розгляду принципів приватизації двох-трьох провідних об'єктів.

"Ми повинні не тільки відкрити шлях для приватизації таких знакових об'єктів, як "Укртелеком", але й налагодити механізм для забезпечення наповнення Стабілізаційного фонду України", – передала слова президента Ванникова.

"Оскільки йдеться про стратегічні об'єкти, відповідні рішення повинні бути прийняті на засіданні РНБО", - додала вона.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News