Єхануров розповів, що буде робити армія у випадку Майдану-2

Четвер, 26 березня 2009, 14:42

Міністр оборони Юрій Єхануров запевняє, що в Україні неможливе силове вирішення політичного конфлікту, і заявляє, що армія не братиме участь у політичних розборках.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу "Фокус".

На питання, чи готова армія виконати будь-який наказ свого головнокомандувача – Віктора Ющенка, Єхануров відповів: "Будь-який наказ у межах Конституції".

На уточнення, якщо якась політична сила, наприклад БЮТ, вирішить повторити Майдан, чи готова армія за наказом Ющенка розганяти людей, міністр додав:

"По-перше, повторити Майдан у межах одного покоління неможливо. Тому що тоді люди вийшли самі, а зараз їх намагаються на площі вивести. Це абсолютно різні речі".

"По-друге, конституційний обов'язок армії – захист країни. Ми не будемо брати участь у політичних розборках", - заявив Єхануров.

"У день вступу на посаду я написав заяву про те, що припиняю будь-яку політичну діяльність. Цим не має права займатися жоден з моїх підлеглих", - додав він.

За словами міністра, "в Україні силове вирішення політичного конфлікту неможливе": "У нас спокійні люди. Крім того, затівати в країні силове протистояння нікому не вигідно".

На питання про те, як він вчинить, якщо буде вимога за рахунок армії забезпечити явку на майбутніх виборах президента, Єхануров відповів:

"Я професійно займався питаннями виборів і знаю статистику. Скрізь і завжди армія голосувала так, як голосувало населення тієї території, на якій розташована військова частина. Розбіжності були в 1–2%".

"Тому члени родин впливали на погляди військовослужбовців набагато більше, ніж керівництво. Тому ніякого політичного тиску на армію не було і, я гарантую, не буде!", - запевнив міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...