Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин хоче, щоб Україна нагодувала мільярд людей

Четвер, 26 березня 2009, 15:17

Спікер Володимир Литвин заявляє, що особисто не допустить, аби земля стала предметом ринку, зокрема землі сільськогосподарського призначення.

Про це він сказав під час зустрічі з мешканцями Овруцького району у четвер у рамках робочої поїздки до Житомирської області, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

На думку Литвина, це питання є дотичним і до розв`язання продуктової проблеми.

Він висловив переконання, що Україна могла б забезпечити харчовою продукцією близько 1 млрд. людей, нагадавши, що за радянських часів при відсутності досконалих технологій вона годувала більш ніж 250 млн. людей.

Литвин наголосив на необхідності провести інвентаризацію земель і розібратися, "кому, що, скільки і за яким рішенням буде передаватися".

"Все це – надбання людей", - сказав він, додавши, що хоча сьогодні більшість людей отримали земельні паї, за відсутності нащадків ці паї залишилися у невизначеному стані.

Литвин також заявив, що наполягає на необхідності створення Селянського банку, у якому б були зосереджені ці землі, "а вже банк визначав би, кому їх давати у користування".

При цьому спікер наголосив, "що жодним чином земля не повинна надходити іноземцям".

Литвин також висловив жаль, що парламент не підтримав проект закону про підтримку агропромислового комплексу у кризових умовах, зокрема у частині оподаткування.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування