Експерти вважають, що Регіони кидають гроші на вітер

Четвер, 26 березня 2009, 19:40

Політологи прогнозують, що запланована на п'ятницю всеукраїнська акція протесту, яку організовує Партія регіонів, не матиме жодних наслідків.

Про це свідчать передані УНІАН результати експерт-опитування, проведеного Центром політичного консалтингу.

Центр звернувся до провідних експертів та аналітиків з проханням прокоментувати дану ситуацію: "Що слід очікувати від дій опозиції, чим завершаться ці вуличні акції?".

Директор Інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко вважає, що акція протесту Партії регіонів не матиме жодних наслідків.

"Та нічого не слід очікувати, опозиція вже неодноразово демонструвала повну відсутність можливостей втілювати будь-які ідеї в життя. Це чергові гроші на вітер", - сказав він.

Директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко також переконаний, що подібні акції протесту проти влади ні до чого не призводять.

"Нічим такі акції не завершаться. Справа в тому, що соціальні протести мають хвильоподібний характер, тому перші організовані сплески дуже дорогі, вони вражають і без того слабку владу. Тому нічого, окрім інтересу ЗМІ і деякого напруження у депутатському корпусі, я поки що не очікую", - сказав він.

Директор політико-правових програм Центру Разумкова Юрій Якименко також не прогнозує жодних наслідків від проведення всеукраїнської акції протесту.

"Вуличні акції такого масштабу не вперше пройдуть в Україні, тому я думаю, виходячи з попереднього досвіду, що ніяких непередбачуваних і негативних наслідків вони не матимуть, за винятком, коли до цих акцій будуть включатися ті сили, які захочуть їх використати у власних інтересах", - сказав він.

"Але, на мій погляд, організатори цієї акції – Партія регіонів – не дозволять цього зробити. Тому, в принципі, такий масштаб є демонстрацією політичної сили і потенціалу мобілізації Партії регіонів, але крім цього вони реальних наслідків мати не будуть", - заявив експерт.

Водночас він зауважив, що, швидше за все, ситуація буде залежати від політичної поведінки фракції регіоналів у Верховній Раді.

"Якщо вона дійсно вдасться до тих намірів, про які говорили деякі її представники щодо блокування трибуни парламенту, чи то до доведення парламенту до недієздатності з метою розпуску і призначення дострокових виборів, то це, на мій погляд, матиме більшу вагу і реальний вплив на ситуацію, ніж вуличні мітинги, такі як цей протест", - сказав Якименко.

Як відомо, 27 березня Партія регіонів має намір розпочати акції протесту в усіх регіонах України, а також у Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...