Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко попросив Росію не лізти в українські справи

П'ятниця, 27 березня 2009, 09:47

Посол України в Росії Костянтин Грищенко наголошує, що питання приєднання країни до НАТО українці вирішуватимуть самостійно.

Про це він заявив під час дискусії з представником РФ при НАТО Дмитром Рогозіним на програмі "К барьеру" на каналі НТВ.

"Визначатися щодо членства в НАТО будуть громадяни України, а не Москва, Вашингтон чи Брюссель. І це повинні чітко зрозуміти в Росії", - заявив Грищенко.

За його словами, хоча щодо членства в Альянсі в Україні існують різні думки і точаться гострі суперечки, це будуть виключно внутрішні процеси, на які не повинні намагатися впливати зовнішні гравці.

Грищенко додав, що Київ готовий обговорювати цю тему з Москвою, наводити свої аргументи, але він не буде ухвалювати те чи інше рішення під тиском або відповідно до побажань когось з зовнішніх гравців.

Реагуючи на закид Рогозіна про те, що керівництво України в своїй євроатлантичній політиці нібито ігнорує думку своїх громадян, Грищенко відповів, що в українській еліті склався консенсус щодо необхідності затвердження рішення про вступ до Альянсу виключно за підсумками загальнонаціонального референдуму.

"Проблематика НАТО не повинна штучно перетворюватися на ключове питання двосторонніх відносин, користуючись яким здійснюється торпедування українсько-російського співробітництва в багатьох важливих для народів обох країн сферах", - зазначив він.

"Києву і Москві є про що говорити поза темою євроатлантичної інтеграції. Особливо, в умовах глобальної фінансово-економічної кризи", - наголосив Грищенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування