Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подякував Тимошенко за Брюссель і захотів робочу групу

П'ятниця, 27 березня 2009, 09:51

Президент Віктор Ющенко ініціює створення координаційної робочої групи з реалізації домовленостей, зафіксованих у спільній декларації України та ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи.

Про це сказано у повідомленні, поширеному прес-службою президента.

"...З метою належного організаційного забезпечення подальшої роботи з модернізації української ГТС з врахуванням інтересів і підходів усіх зацікавлених сторін, включаючи основного постачальника - Російську Федерацію, Ющенко просить в установленому порядку внести пропозиції до проекту указу президента щодо складу української координаційної робочої групи і плану заходів з реалізації домовленостей, зафіксованих у спільній декларації", - йдеться у повідомленні.

Президент також висловив переконання, що одним із пріоритетних напрямків практичних дій має бути "створення сучасної системи контролю по всьому периметру українського кордону обсягів і якості природного газу, що поставляється в Україну і транспортується через територію нашої держави".

При цьому Ющенко висловив вдячність Кабінету Міністрів та НАК "Нафтогаз України" за активну підтримку ініціативи щодо модернізації української газотранспортної системи.

Президент наголосив, що Міжнародна інвестиційна конференція з питань модернізації ГТС України, яка відбулася у Брюсселі, "фактично підбила підсумки тривалих багатосторонніх переговорів і започаткувала етап практичної реалізації досягнутих домовленостей, зафіксованих у підсумковому документі Конференції - спільній декларації".

Ющенко вважає, що ефективна реалізація зазначених домовленостей "забезпечить істотне підвищення рівня енергетичної безпеки України, стане важливим конкретним кроком у контексті європейської інтеграції нашої держави та сприятиме подальшому утвердженню міжнародного авторитету України як надійного партнера на європейському енергетичному ринку".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування