Генпрокуратура ще судитиметься через "Нафтогаз" і газ Фірташа

П'ятниця, 27 березня 2009, 11:00

Генпрокурор Олександр Медведько допускає оскарження в апеляційному порядку рішення Шевченківського райсуду Києва, що скасував постанову СБУ про порушення кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами "Нафтогаз України" 6,3 млрд. куб. м транзитного газу.

Про це він сказав журналістам.

"Я не виключаю, що буде подано апеляцію", - сказав Медведько, повідомляють Українські новини.

Він зазначив, що зараз Генпрокуратура вивчає ситуацію, а також має намір вивчити рішення суду, яким було скасовано цю кримінальну справу, і заслухати позицію відповідального за цю справу прокурора.

Як відомо, після розмитнення наприкінці лютого на ім'я "Нафтогазу" 6,3 млрд. куб. м газу з 11 млрд. спірних з компанією "РосУкрЕнерго" обсягів у ПСГ СБУ порушило справу за статтею 191 Кримінального кодексу (присвоєння, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

4 березня суд заборонив СБУ проводити слідство за цією справою.

Після цього СБУ порушила справу за фактом контрабанди газу співробітниками Енергетичної регіональної митниці (стаття 201 Кримінального кодексу - контрабанда).

10 березня Шевченківський районний суд Києва призупинив проведення слідчих дій і за цією справою.

24 березня Шевченківський районний суд Києва скасував постанову СБУ про порушення кримінальної справи за фактом заволодіння посадовими особами "Нафтогазу України" 6,3 млрд. куб. м транзитного газу на суму більше 7,4 млрд. гривень.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування