Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Якість російської труби набагато гірша, ніж української?

П'ятниця, 27 березня 2009, 11:15

У процесі модернізації чотирьох транзитних коридорів української ГТС на вході української системи будуть встановлені вимірювальні станції, що контролюють обсяги і якість газу, що надходить з Росії.

Таке рішення було прийнято Європейським Союзом, пояснив радник з енергетичних питань місії України при ЄС В'ячеслав Княжницький в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Це було не рішення України, а ЄС: вони вирішили поставити на вході української системи вимірювальні станції, що будуть зв'язані інтерфейсом з Боярським міжнародним центром метрології, що на сьогодні є найсучаснішим у світі за вимірюванням обсягів газу, що надходять, і, найголовніше, його якості", - сказав він.

У зв'язку з цим радник повідомив, що "Росія, постачаючи нафту і газ в Європу, не представляє сертифікат якості, і якість газу поки перевіряється на європейській території".

"Тепер це буде перевірятися на території України. Будуть впроваджені сучасні супутникові технології, що у реальному режимі часу будуть чітко показувати, які обсяги газу увійшли і яка якість цього газу", - пояснив Княжницький.

"Якщо "Газпрому" це не подобається, я б їм рекомендував запросити міжнародних експертів, щоб вони оцінили технічний стан транспортної системи Росії, яка, з мого погляду, у набагато гіршому технічному стані, ніж українська, і підігнали її відповідно до кращих світових стандартів", - підкреслив радник.

Княжницький також заявив, що надання можливості компаніям закуповувати газ на східному кордоні України не ставить під загрозу вже існуючі довгострокові контракти російської сторони з європейськими компаніями.

"Вони кажуть, що у них довгострокові контракти. А їх ніхто не збирається скасовувати. Прийдуть інші компанії, вони можуть собі це дозволити", - підкреслив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...