Організатори погрому на Майдані пропонують Луценку свою допомогу

П'ятниця, 27 березня 2009, 13:12

Народне об'єднання "Щит", яке, за даними МВС, причетне до погрому наметового містечка на Майдані Незалежності 20 березня, заявляє про готовність надавати всіляке сприяння органам правопорядку у виконанні покладених на них функцій.

Об'єднання заявляє про "безкарність багаточисельних акцій щодо захоплення маргінальними політиками та проплаченими найманцями центральних площ, парків, скверів, перекриття вулиць, блокування роботи органів влади".

"Головне завдання замовників таких заходів - дестабілізація життя країни, залякування мирних громадян, підняття кримінальної хвилі, створення в суспільстві атмосфери страху і невпевненості у завтрашньому дні", - переконані в "Щиті".

"Головна мета кукловодів, які стоять за цими заходами, цілком зрозуміла – паралізувати волю громадян до дії, максимально послабити контролюючі функції держави і провести майновий і владний перерозподіл в бандитському стилі 90-х років", - додається у заяві.

У зв'язку з цим об'єднання закликає "усіх чесних, відповідальних та професійних працівників міліції, яких більшість, стати на захист громадянського миру та спокою, убезпечити наші родини від проявів агресії та насильства з боку купки найнятих маргіналів".

Об'єднання заявляє, що його наміри – "сприяти наведенню порядку на вулицях наших міст".

"Ми не підміняємо собою органи правопорядку, але у випадку бездіяльності ми будемо діяти в межах і нормах закону, відстоювати всіма законними і доступними засобами і методами, гарантовані нам і нашим сім'ям конституційне право на безпеку", - заявляє "Щит".

Об'єднання вважає "ганебним і протиправним затримання 20 травня спецпідрозділом міліції "Беркут" групи підтримки "Щита" біля приміщення агентства УНІАН".

"Боротися потрібно з тими, хто порушує громадську безпеку, а не з тими, хто її підтримує!", - заявляє "Щит" і закликає правоохоронців "чесно і професійно виконувати свої обов'язки, скеровуючи свої сили на захист громадського порядку та спокою в державі, а не на захист політиканів і провокаторів, які сіють анархію і хаос".

Як відомо, начальник столичного главку Віталій Ярема заявив про те, що погром на Майдані Незалежності було організовано лідером об'єднання "Щит" Олександром Ємчуком.

За словами одного з членів об'єднання, його ядром є ветерани спецчастин, спецпідрозділів та учасники бойових дій.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування