Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин боїться коаліції БЮТ і ПР, і згадав диктатора Франко

П'ятниця, 27 березня 2009, 22:25

Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що незалежно від повноважень президент має обиратися всенародно.

Таку думку він висловив в ефірі програми "Свобода" на Інтері.

"Я хотів би наголосити, незалежно від того, які будуть повноваження, на моє глибоке переконання, президент має обиратися всенародно. Це основоположне право народу", - заявив він.

Він також погодився з тезою, що в Україні зараз немає загальнонаціонального лідера.

"Немає людини, яка могла б бути лідером і дисциплінувати український політикум, і таким чином згуртувати людей. Але час ще є. За час, коли триватиме президентська кампанія, думаю, з'являться нові претенденти ", - зазначив він.

Коментуючи можливість створення коаліції БЮТ і Партії регіонів, Литвин припустив, що парламент став би "більш усталеним".

"Але, знаючи настрої, які можуть там домінувати, це може призвести до поділу країни на двох. Тоді в нас ситуація може бути ще більш складна, ніж ми її можемо мати сьогодні", - сказав голова парламенту.

"Втім я не виключаю цей процес, це право політичних сил ухвалювати те чи інше рішення", - додав Литвин.

Він також висловив думку, що якщо не зміниться виборча система і система розподілу владних повноважень, країна буде "приречена на деградацію".

"Я переконаний, що при нинішньому розкладі сил, ситуація не зміниться. Відмінність буде лише в тому, скільки людей іммігрує і скільки сидітиме у в’язниці, залежно від того, хто стане президентом. Бо в нас, як тільки хтось перемагає, починає діяти принцип Франко: друзям - усе, ворогам - закон", - зазначив Литвин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування