Ферреро-Вальднер просить депутатів зайнятися справою

Субота, 28 березня 2009, 09:56

Українському парламенту потрібно відкласти політичні розбіжності при розгляді законодавчого пакета, спрямованого на одержання резервного кредиту від МВФ.

Парламент має продемонструвати об'єднаний підхід до поновлення рівноваги українського бюджету, заявила комісар ЄС Беніта Ферреро-Вальднер у статті, опублікованої в газеті "Дзеркало тижня".

"Як справжній друг України я не можу ще більше акцентувати увагу на потребі відкласти політичні розбіжності для того, щоб вирішити невідкладні і критичні питання, що стоять сьогодні перед нами", — зазначила комісар ЄС.

За її словами, законодавчі реформи, за які Верховна Рада буде голосувати 31 березня, мають довгострокову економічну цінність і мають превалювати над короткостроковими партійними інтересами.

"У вівторок 31 березня Верховна Рада розглядатиме законодавчий пакет, що має особливе значення в історії України", — зазначила Ферреро-Вальднер.

"Парламент має прийняти суверенне рішення, але я сподіваюся, що всі депутати згадають уроки історії і візьмуть до уваги довгострокову цінність антикризових заходів, а не короткострокові політичні інтереси своїх партій", - вважає вона.

На думку єврокомісара, погоджений підхід до проблем бюджетної рівноваги дозволить Україні закласти основи майбутнього довгострокового розвитку.

"Неможливо переоцінити важливість демонстрації Україною злагодженого підходу до поновлення рівноваги бюджету. Насправді Україна робитиме перший крок до переходу від кризового управління до довгострокового розвитку", — зазначила Ферреро-Вальднер.

При цьому вона високо оцінила єдність, продемонстровану президентом і прем'єром України під час брюссельської інвестиційної конференції, присвяченої реконструкції української газотранспортної системи.

"Для мене їхні спільні зусилля стали прекрасним прикладом єдності і рішучості перед політичними викликами, а також показали, чого можна досягти єдиним фронтом", — констатувала комісар ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування