Україна заробить на парникових газах 4,5 мільярдів

Субота, 28 березня 2009, 13:23

Україна продала Японії свої надмірні квоти на викиди парникових газів на 4,5 млрд гривень.

Про це заявила прем’єр Юлія Тимошенко на прес-конференції в суботу.

За її словами, "починаючи з 1991 року, з різних причин Україна скоротила викиди вуглецю в атмосферу" і має право продати ці квоти.

"Це не значить, що хтось буде викидати гази в Україні. А це значить, що ми скоротили викиди парникових газів, і нам за Кіотським протоколом належить певна премія", - сказала вона.

Під час її візиту до Японії, за словами прем’єра, було підготовлено та підписано контракт на продаж квот Японії на відповідну суму.

"Завдяки вже фактично підписаним контрактам, у 2009 році Україна отримає 4,5 млрд гривень. Перші суми зайдуть у квітні", - сказала вона.

Тимошенко наголосила, що ці гроші "в жодному разі не будуть проїдатися на соціальні видатки", а будуть спрямовані на модернізацію технологій енергозбереження і покращення екологічної ситуації.

"Всі ці гроші до останньої копійки будуть спрямовані на реконструкцію, модернізацію та заміну котелень, які сьогодні регулюють подачу гарячої води, що дасть можливість позбавитися від залежності по природному газу у цій сфері, зроблять екологію набагато чистішою і дасть можливість дати собівартість гарячої води мінімум вдвічі дешевшою", - сказала вона.

"Цей комплекс заходів у нас уже забезпечений грошима на базі укладених контрактів з Японією", - додала вона.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування