Кравченка могла вбити жінка?

Вівторок, 3 березня 2009, 10:47

В екс-главу МВС Юрія Кравченка могла другий раз стріляти жінка, можливо, його дружина.

Таку версію в інтерв'ю газеті "Сегодня" озвучив чоловік, який працював у складі слідчо-оперативної групи у справі Кравченка.

Співрозмовник розповів газеті те, що знає про смерть Кравченка.

"Він з дружиною Тетяною Петрівною ночував на дачі. Спали в різних кімнатах. Встали о 7 ранку. Тетяна Петрівна пішла в душ, Кравченко з собакою вийшов з дому як б на прогулянку. Увага - прихопивши із собою пістолет" Беретта ". Дружина привела себе в порядок і захвилювалась, де чоловік. Заглянула в підсобку й побачила страшну картину - закривавлений, з понівеченою щелепою Юрій Федорович, затиснувши в руці зброю, хрипів на стільці ...", - розповів співрозмовник.

Далі, за його версією, жінка нібито стала тормошити чоловіка , а Кравченко "розуміючи, що перший постріл не став для нього фатальним, з останніх сил просить дружину добити його другим ...".

На користь своєї версії співрозмовник заявив, що "після першої експертизи сліди вказівного пальця Кравченка на спусковому механізмі (пістолета) не були ідентифіковані. Потім з'явилася друга експертиза, вже з чітким відбитком".

Крім того, "Беретта", від пострілу якої загинув Кравченко, була приставлена до ніжки стільця.

"Так інтуїтивно пістолет могла залишити тільки жінка ... Наприклад, дружина, все ще перебуваючи в стані шоку ...", - заявив він.

"Повторю те, про що говорив раніше - акти експертизи у справі Кравченка викликають сумніви. Всі підводити під одну версію - суїцид. Більш чітко про це заявляв екс-міністр охорони здоров'я Поліщук, на чию думку я спирався. Сумніви ніким не спростовані", - заявив співрозмовник.

"Ключове питання залишається відкритим: після першого пострілу Кравченко повинен був хоч раз вдихнути повітря, отже, в легенях повинна бути кров. А її не було. Деякі фахівці кажуть, що все стане на свої місця, якщо постріли поставити в зворотному порядку. Але слідство в руках прокуратури і, як відомо, прийшло до висновку, що це самогубство ", - відзначив він.

Як відомо, Кравченка знайшли мертвим 4 березня 2005 року. В цей день він мав прийти на допит в Генпрокуратуру у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...