Ющенко хоче роздати реальну владу

Понеділок, 30 березня 2009, 10:40

Президент Віктор Ющенко ініціює проведення всеукраїнських муніципальних слухань з метою налагодження взаємодії центру і регіонів, а також делегування реальних повноважень органам місцевого самоврядування.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Роман Безсмертний, повідомляє прес-служба президента.

За його словами, Україна в умовах економічної та фінансової кризи потребує вироблення спільних позицій основних інституцій держави та суспільства у реформуванні влади відповідно до європейських стандартів державного управління і місцевого самоврядування.

Не менш важливим є забезпечення сталого соціально-економічного розвитку регіонів, узгодження загальнодержавних, регіональних і місцевих інтересів, побудови дієвої системи територіальної організації влади, вдосконалення адміністративно-територіального устрою.

"Президент очікує, що результатом слухань стане внесення урядом на розгляд парламенту проектів концептуальних законопроектів", - зазначив Безсмертний.

Зокрема, законопроектів щодо засад державної регіональної політики, адміністративно-територіального устрою, організації та статусу органів самоврядування, організації виконавчої влади та місцевого самоврядування в районах та областях, внесення необхідних змін до Бюджетного, Земельного кодексів, податкового законодавства тощо, додав він.

Крім всеукраїнських муніципальних слухань президент проведе у понеділок нараду з координації дій усіх органів державної влади та політичних сил в кризових умовах розвитку економіки, яка розпочнеться о 13 годині.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування