Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко оптиміст: сподівається дійти до НАТО

Понеділок, 30 березня 2009, 10:57

Президент Віктор Ющенко вважає, що кількість прихильників вступу України до НАТО зростає, і сподівається, що народ України у свій час дасть позитивну відповідь на питання щодо членства у Північноатлантичному альянсі.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Дело" та чеському виданню "Господарчі новини" під час свого візиту до Чехії минулого тижня.

Так, на зауваження про те, що більшість громадян України тягнеться до Євросоюзу, однак не погоджується зі вступом України до НАТО, Ющенко запевнив: "Це не так".

"Хочу підкреслити, що чисельність прихильників вступу України до НАТО зростає з кожним роком. Чотири роки тому їх було 17%, сьогодні вже 34 (відсотки)", - сказав президент.

"Звичайно, це питання темпу, який мав би бути швидшим. Не будемо, однак, забувати, що українське суспільство з 1917 року перебувало в умовах комуністичного режиму. Цього не пережила жодна країна – член НАТО", - зазначив він.

"Що стосується України, то це правильний процес. Єдине, що я б хотів, - щоб він проходив швидше. Однак я оптиміст і сподіваюсь, що Україна піде далі цією дорогою і на питання щодо членства у НАТО дасть позитивну відповідь", - заявив Ющенко.

За його словами, "подати заяву на вступ до НАТО – це питання сумління кожного громадянина, який мусить прорахувати всі ризики і відповісти самому собі на запитання, де ми маємо шукати захист наших інтересів".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...