Ющенко розповів про гальмо у владі, яке треба міняти

Понеділок, 30 березня 2009, 11:46

Президент Віктор Ющенко вважає реформування публічної влади одним із ключових заходів боротьби з кризою.

Про це він сказав під час виступу на муніципальних слуханнях в "Українському домі" у понеділок.

"Коли ми говоримо про те, що одним із гальм, яке серйозно відкидає нас в антикризових заходах, є недосконала публічна влада, то її реформування, на мій погляд, є одним із ключових заходів боротьби з кризою, як внутрішньою, так і зовнішньою", - сказав президент.

"Чим адекватніше ми сформуємо українську публічну владу, тим більше диверсифікованих кроків на всіх рівнях вона може зробити в антикризовому аспекті", - додав глава держави.

Ющенко відзначив, що "ми ні на кого не повинні надіятися, ми повинні діяти". "Є один спосіб дати ефективну відповідь на кризу - бути дієвими", - заявив президент.

Глава держави зауважив: "Хтось дивиться на кризу, як на фатальність. Я переконаний, що на кризу треба дивитися тверезо".

"Безумовно, такої кризи світ не бачив останні 40-60 років. Безумовно, вихід з кризи займе не один рік. Можливо, ми ніколи не будемо такими, як 10 місяців тому, з точки зору можливостей, особливо фінансових", - додав Ющенко.

При цьому президент наголосив, що "криза - це не тільки складність, це і шанс".

Крім того, президент висловив переконання, що "органи місцевого самоврядування і їхні асоціації мають стати одним із ключових гравців у формуванні особливо законодавчих і конституційних змін".

Також Ющенко в черговий раз висловився за необхідність двопалатного парламенту.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...