Медведєв назвав себе і Путіна добрими поліцейськими

Понеділок, 30 березня 2009, 12:02

Президент Росії Дмитро Медведєв наполягає, що країною керує саме він, а не прем'єр Володимир Путін.

Про це Медведєв заявив в інтерв'ю BBC, відповідаючи на питання, хто зараз у Росії керує - він Путіним або Путін ним.

"Я керую державою, я - глава держави, і на цьому заснований розподіл повноважень", - заявив він.

"Пан Путін є головою уряду, це дуже складна, велика робота. Але основні рішення від імені держави приймає президент, це очевидна річ", - підкреслив Медведєв.

Відповідаючи на питання про те, що під час візиту президента Саркозі в Росію з'явилася інформація про те, що Путін сказав, що він - поганий поліцейський, а президент - добрий поліцейський, Медведвев, сміючись, сказав:

"Ні, я думаю, що ми обоє добрі поліцейські".

Відповідаючи на питання, чи планує він балотуватися на другий термін, Медведєв сказав, що хотів допрацювати спочатку цей термін і подивитися, що буде.

"Такого роду плани про обрання на наступний термін має право робити тільки та людина, яка вважає успішним своє перебування у владі", - зазначив він.

Говорячи про те, що останнім часом було прийняте рішення про модернізацію російських збройних сил, Медведєв підкреслив, що це не направлено проти когось.

"Ми повинні мати ефективну оборонну систему. Але неможливо, щоб вона була на рівні 70-80-х років... І це моя турбота як верховного головнокомандуючого. Але, звичайно, це не слід розглядати як якийсь крок, направлений проти когось", - підкреслив він.

"Це наша задача - підтримувати потрібний рівень обороноздатності нашої країни. Те, що ми не займалися цим у 90-ті роки, не означає, що ми не хотіли модернізувати свою оборону. У нас просто не було на це можливостей", - додав він.

"Незважаючи на кризу, у Росії є достатні кошти для того, щоб привести свою оборонну стратегію і також створити сучасну армію... Ці дії не направлені ні проти кого, це захисні дії, і цим займається будь-яка держава", - підкреслив Медведєв.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News