Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має намір брати відбитки пальців для видачі віз

Понеділок, 30 березня 2009, 15:06

Київ працює над впровадженням оформлення віз іноземцям з взяттям біометричної інформації.

Про це заявив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич, коментуючи впровадження європейською стороною оформлення шенгенських віз з біометричними ідентифікаторами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В Україні проводяться роботи, вживаються заходи для можливого впровадження на певному етапі так званих біометричних даних", - сказав Кирилич.

Дипломат підкреслив, що взяття біометричних даних при оформленні віз викликано необхідністю забезпечення відповідного рівня ідентифікації візових аплікантів з метою припинення використання підроблених паспортних документів.

Також прес-секретар МЗС поінформував, що на сьогодні оформлення віз громадянам України з фіксацією біометричних даних здійснюється посольствами США і Великобританії, тому це не є новиною для українських громадян.

Як відомо, Європарламент 25 березня затвердив нові біометричні параметри, що будуть використовуватися у візах, які видаються країнами ЄС.

Серед іншого для видачі віз необхідно буде надати цифрове фото і відбитки десяти пальців. Використання нових біометричних даних у візах дозволить "з абсолютною точністю" перевіряти особистість громадян, що одержують візи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування