Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича назвали ідею Ющенка несерйозною і несвоєчасною

Понеділок, 30 березня 2009, 15:18

Перший віце-спікер Олександр Лавринович вважає несвоєчасним розгляд парламентом змін до Конституції щодо двопалатного парламенту.

Таким чином він прокоментував відповідну ініціативу президента Віктора Ющенка.

За його словами, президент як суб’єкт законодавчої ініціативи має право ініціювати зміни до Конституції.

"Якщо у нього є обґрунтоване бачення щодо цього, воно обов’язково має стати предметом розгляду у сесійній залі", - сказав Лавринович.

"Але я особисто не вважаю, що сьогодні вже настав той час, коли нам необхідно переходити від однопалатного до двопалатного парламенту, бо у нас є більш важливі справи, які стосуються наведення порядку у виконавчій гілці влади. І, враховуючи українську специфіку останніх 17 років, на конституційному рівні потрібно прописати, що може і не може робити президент, навіть за наявності бажання. Тому наразі я несерйозно ставлюся до цієї ініціативи", - додав він.

Коментуючи ініціативу депутатів щодо ухвалення змін до виборчого законодавства для проведення президентських виборів за відкритими списками, Лавринович зазначив, що відповідний пункт прописаний, зокрема, і у передвиборчій програмі Партії регіонів, а також інших політичних сил.

Водночас, за його словами, жодна політична сила не надає обґрунтованого механізму впровадження такої системи виборів, внаслідок чого дане питання "переходить лише у розділ політичної дискусії".

"Ніхто толком не знає, що собою являє дана виборча система і в які строки вона має бути впроваджена. У підсумку усе зводиться до одного питання – ви за більшовиків чи за комуністів", - сказав Лавринович.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування