Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Нафтогаз" та "Газпром" поговорили про конфліктне

Понеділок, 30 березня 2009, 15:38

Міністр палива та енергетики України Юрій Продан і міністр енергетики Росії Сергій Шматко обговорили в понеділок у Москві питання співпраці в газовій сфері.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства палива та енергетики України.

Згідно з повідомленням, зустріч відбулася на запрошення російської сторони.

У ній також взяли участь заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігор Діденко і заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв.

Сторони обговорили питання подальшої довгострокової співпраці у газовій сфері і обмінялися думками про підписану в Брюсселі 23 березня декларацію про модернізацію української газотранспортної системи.

Цього ж дня, 30 березня, Продан планує повернутися до Києва.

Як відомо, 23 березня в Брюсселі відбулася Міжнародна інвестиційна конференція з модернізації української ГТС, за підсумками якої була підписана Спільна декларація ЄС, України і міжнародних фінансових організацій, яка визначає основу надання інвестицій.

Російська делегація, присутня на цій конференції, покинула форум після оголошення церемонії підписання підсумкової декларації.

Під час конференції міністр енергетики Росії Шматко висловив невдоволення проектом підсумкової декларації цих зборів. Він вказав на декілька пунктів документа, які не влаштовують РФ.

Прем`єр-міністр РФ Володимир Путін 27 березня, коментуючи підсумки інвестиційної конференції з модернізації української ГТС, заявив, що Росія почне переглядати принципи відносин з країнами Євросоюзу, якщо інтереси Москви ігноруватимуться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування