Імпічмент Ющенку подужають лише Тимошенко і Янукович

Понеділок, 30 березня 2009, 16:17

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович вважає, що початок парламентом процедури імпічменту президенту Віктору Ющенку залежить від погоджених дій фракцій Партії регіонів і блоку Юлії Тимошенко.

Про це він сказав на прес-конференції, передають Українські новини.

"Я думаю, що всі розуміють, що в цьому складі українського парламенту це питання стане актуальним і з теоретичної площини перейде в практичну, якщо 2 фракції - ПР і БЮТ - домовляться про те, що вони починають спільні дії в цьому напрямку", - зазначив він.

Лавринович підкреслив, що для початку імпічменту необхідні голоси мінімум 226 депутатів, а для ухвалення остаточного рішення - 338.

"Очевидно, що саме ці 2 фракції будуть вирішувати питання. Якщо їм удасться домовитися, щоб стартувала ця процедура, то вона буде стартувати вже незалежно ні від кого... При цьому наявність або відсутність позиції фракції Комуністичної партії вже не має ніякого значення", - додав він.

Лавринович підкреслив, що особисто він є прихильником притягнення Президента до відповідальності за порушення Конституції й законів.

Як повідомляло агентство, Лавринович вважає реальним завершення процедури імпічменту Президенту Віктору Ющенку у разі її початку.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування