Ющенко: "Ми не в прірві і не на узбіччі"

Вівторок, 31 березня 2009, 10:25

Президент Віктор Ющенко відзначає значні успіхи України на шляху до демократизації і входження до європейського простору за останні п’ять років.

Про це Ющенко заявив під час щорічного послання про внутрішнє і зовнішнє становище в Україні у Верховній Раді.

"За останні 5 років Україна безумовно змінилася. Зрушили з місця фундаментальні процеси. Наші головні магістралі – перед нами. Ми утверджуємося як єдина нація... Як єдина політична нація, що твориться без поділу на погляди, віру, слово чи походження", - сказав він.

"Ми стали вільною державою. Від 2004 року саме народ є головним арбітром країни. Двічі опозиція приходила до влади шляхом вільних і чесних виборів. Уже 4 роки для нас звичною нормою є свобода слова і вибору. Сьогодні – це природно, немов повітря", - додав він.

Ющенко також відзначив значні успіху України на шляху до євроінтеграції.

"Ми продовжили масштабний історичний процес об’єднання з Європою і за останні роки досягли більше, ніж за попередні десятиліття. Наша інтеграція до Європейського і євроатлантичного простору – це вже не абстрактна мета. І водночас – це не є самоціль", - сказав він.

Президент також відзначив успіхи України у внутрішній політиці, зокрема, в освіті, у сфері усиновлення дітей, у реформуванні Збройних сил, у відновленні довіри іноземних інвесторів до української економіки.

Ющенко закликав не оцінювати економічну і політичну ситуацію у країні песимістично.

"Ми не в прірві і не на узбіччі. Ми – у середині шляху, який здатний привести на с до справді вільного заможного, безперечно кращого суспільства", - сказав він.

Повний текст послання президента читайте незабаром на сайті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування