Продан: У Москві росіяни цікавилися власністю української труби

Вівторок, 31 березня 2009, 12:28

Під час зустрічі міністрів енергетики Росії і України і керівництва ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" у Москві російську сторону цікавило питання власності газотранспортної системи.

Про це УНІАН повідомив міністр палива та енергетики Юрій Продан, який брав участь у зустрічі.

За його словами, міністри і керівники "Газпрому" і "Нафтогазу" обговорили питання, що хвилюють обидві сторони, стосовно планів з модернізації української газотранспортної системи.

Продан зазначив, обидві сторони висловили свої позиції з цього приводу.

Зокрема, за його словами, російську сторону цікавило питання власності газотранспортної системи.

У відповідь українська сторона наголосила, що при проведенні модернізації за кредитні кошти майновий статус ГТС не зміниться, адже діюче українське законодавство забороняє будь-яке відчуження чи зміну державного права власності на зазотранспортну систему.

Продан підкреслив, що на сьогоднішній день обговорюється тільки питання технічної модернізації ГТС і залучення кредитів для цих цілей.

"Ми сказали, що це будуть кредити, які оформлятимуться відповідними договорами і російські компанії, якщо вони виявлять бажання, зможуть брати участь на рівних умовах з іншими компаніями в проекті з модернізації ГТС, у всіх тендерах. Ми сказали, що запрошуємо їх до співпраці, і зазначили, що модернізацію ГТС планується проводити за принципами загальноєвропейського формування ринків", - сказав голова Міпаливенерго.

Він також висловив надію, що інформація, одержана російською стороною, буде передана керівництву російської держави.

Як відомо, зустріч Продана і міністра енергетики Росії Сергія Шматка в Москві відбулася на запрошення російської сторони. У ній також брали участь заступник голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Ігор Діденко і заступник голови правління ВАТ "Газпром" Валерій Голубєв.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування