Тимошенко вже не впевнена, що МВФ повернеться в Україну

Вівторок, 31 березня 2009, 13:58

Прем'єр Юлія Тимошенко не впевнена у поверненні місії МВФ до України в зв'язку з неухваленням парламентом необхідних законопроектів для співпраці з цією організацією.

Про це вона сказала, коментуючи результати голосування у парламенті у вівторок.

Тимошенко відзначила "певний прогрес" у зв’язку з ухваленням в цілому двох з п’яти запропонованих урядом законопроектів і висловила сподівання, що ці два закони будуть підтримані президентом.

"Але в той же час ми не переконані, чи буде повернення місії МВФ до України, якщо до кінця не виконані певні елементи спільної програми", - сказала вона.

Тимошенко додала, що уряд проведе додаткові консультації з міжнародними фінансовими організаціями з приводу голосування в українському парламенті для того, щоб зрозуміти, як далі рухатися в подоланні кризових явищ.

Тимошенко нагадала, що крім цього проведе консультації з президентом та парламентськими фракціями щодо повернення до голосування по провалених законопроектах найближчим часом.

"Мені б хотілося, щоб і опозиція ці законопроекти підтримала. Але, як ми бачимо, опозиція сьогодні намагається заробляти бали на кризі, і не думаю, що це їм вдасться", - сказала Тимошенко.

"Але ми розраховували, що президент відповідальний за ситуацію в країні, і президентська команда проголосує ці закони, якщо не будуть даватися кулуарні команди своїй частині фракції не голосувати. Але, на жаль, це відбулося", - зазначила вона.

Як відомо, депутати провали три з необхідних для відновлення співпраці з МВФ законопроекти. Їх н6е підтримали депутати групи В’ячеслава Кириленка та ЄЦ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування