Кириленко пояснив Тимошенко, де роздаються команди

Вівторок, 31 березня 2009, 14:13

Депутатська група "За Україну" заперечує те, що президент Віктор Ющенко нібито дав депутатам вказівку не підтримувати урядові антикризові законопроекти.

Про це заявив лідер групи В'ячеслав Кириленко, коментуючи відповідні звинувачення прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Команди роздаються у фракції БЮТ. Групі "За Україну" ніхто команд не дає, у тому числі і президент", - заявив Кириленко.

За його словами, депутати групи довго обговорювали урядові антикризові законопроекти на вранішньому засіданні і дійшли висновку про необхідність підтримати лише два з них: про підвищення акцизів на тютюнові вироби та алкогольні напої, "що дасть додаткові вливання до держбюджету".

Кириленко зауважив, що група не підтримала зміни до пенсійного законодавства у зв'язку з небажанням перевантажувати додатковими податками дрібних підприємців.

"Ми не голосували за додаткове податкове навантаження дрібного бізнесу, який і так ледь-ледь зводить кінці з кінцями", - сказав депутат.

"І за рахунок тих людей, які не можуть захистити себе самі на відміну від великого бізнесу, який має лобі в парламенті, збільшувати доходну частину Пенсійного фонду ми не збираємося", - додав він.

Більше того, зауважив Кириленко, "такого поповнення бюджет Пенсійного фонду у будь-якому разі не отримає, тому що після прийняття рішення щодо додаткових відрахувань цей малий бізнес піде в тінь і не буде платити ні податки, ні внески до Пенсійного фонду".

Разом з тим Кириленко висловив готовність до консультацій з урядом на предмет того, щоб узгодити зміни тексту урядових законопроектів відповідно до пропозицій групи.

У разі успішного завершення таких консультацій Кириленко пообіцяв, що група може повернутися до питання голосування за відповідні законопроекти.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...