Україна вважає жбурляння черевиків у Ющенка образою і боягузтвом

Вівторок, 31 березня 2009, 15:12

Українське посольство в Москві засуджує заплановану на 1 квітня молодіжним рухом "Наші" акцію, у ході якої передбачається кидати черевики в портрет президента України Віктора Ющенка.

"Ми вважаємо, що в День сміху, безумовно, дозволена сатира, у тому числі - політична. Однак такі дії в жодній мірі не повинні ображати інші країни і народи", - заявив прес-секретар посольства України в РФ Олег Волошин.

Як відомо, 1 квітня рух "Наші" має намір провести в Москві акцію, в ході якої кожен бажаючий зможе кинути черевиком у портрети президента Грузії Михаїла Саакашвілі, України - Віктора Ющенка й екс-президента США Джорджа Буша.

Федеральний комісар "Наших" Марія Дрокова повідомила, що в акції, крім активістів руху, візьмуть участь депутати Держдуми Сергій Марков, Максим Міщенко, Роберт Шлегель, Сергій Бєлоконєв, телеведучий і політолог Михаїл Леонтьєв, члени Громадської палати Олексій Чадаєв та Ірина Плещєва і багато інших.

У зв'язку з цим Волошин зазначив, що подібні акції "фактично ображають не тільки політичних діячів, але і країни, які вони очолюють", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Вважати, що можна ображати Ющенка і не ображати при цьому народ України, - абсолютно наївно", - підкреслив український дипломат.

"Ми з осудом розглядаємо такі ініціативи. Розраховуємо, що в цій акції не візьмуть участь члени Державної думи і не будуть легітимувати цю шкідливу для україно-російських відносин акцію", - додав він.

Волошин нагадав, що 14 грудня 2008 року на прес-конференції в Багдаді іракський журналіст Мунтазер Аль-Зейді пожбурив у президента США свої черевики. Журналіст одержав три роки в'язниці і світову популярність, а в Іраку став народним героєм.

"Цей вчинок іракського журналіста, безумовно, - хуліганство. Але він зробив це хоча б особисто і пожбурив черевик у самого президента Буша. А кидати черевики в портрети - це просто боягузливо", - вважає він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:56
оновлюється від 00:04Групи ворожих "Шахедів" атакують Україну – Повітряні сили
02:38
Росіяни атакували Сумщину КАБами, скидали міни
01:42
Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки – посол
01:00
футболЛунін видав суперматч і допоміг "Реалу" пройти в серії пенальті "МанСіті" в Лізі Чемпіонів
00:48
Нам треба переграти Путіна в рішучості – Зеленський на засіданні Євроради
00:24
У Чорногорії – третій за останні дні гучний арешт топпосадовців
00:14
футболНімецька "Баварія" обіграла "Арсенал" Зінченка і вийшла в півфінал Ліги Чемпіонів
23:55
Новини економіки 17 квітня: прогноз по урожаю-2024, споживання електроенергії росте через похолодання
23:53
"Україна – не Сирія": Юсов відреагував на слова Терехова, що Харків може стати новим Алеппо
23:32
Закупівельника Міноборони Волошенкова планують звільнити на тлі згадок про його участь в "Антимайдані"
Усі новини...