Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Ющенко хоче створити в парламенті "райську групу" олігархів

Вівторок, 31 березня 2009, 15:43

Спікер Володимир Литвин сумнівається, що пропозиція президента Віктора Ющенка щодо введення двопалатного парламенту відповідає національним традиціям України.

Про це він сказав журналістам на прес-конференції, повідомляють Українські новини.

"Я маю сказати, що ця ідея-фікс у багатьох керівників держави - вона має своє логічне пояснення. Воно полягає не в тому і не стільки в тому, щоб урахувати національні особливості і традиції, а щоб мати фільтр, який би дозволяв їм комфортніше почуватися у відносинах з вищим представницьким органом народу", - сказав він.

Також спікер розкритикував пропозиції Ющенка щодо створення верхньої палати парламенту - Сенату.

"Я думаю, що це буде такий собі заповідник, якщо буде цю ідею реалізовано, українських олігархів, це буде така собі райська група, коли ті депутати, які вже відробили, ідуть туди (у Сенат) для того, щоб мати, крім усього іншого, і ту недоторканність, проти якої так різко виступають", - сказав він.

Крім того, спікер зазначив, що Ющенко, виступаючи в парламенті з щорічним зверненням, підкреслив необхідність скасування низки депутатських пільг, що не відповідає запропонованому ним проекту Конституції, де, за словами Литвина, такі пільги зберігаються.

Крім цього, він висловив незадоволеність щорічним посланням Ющенка у зв'язку з тим, що, на його думку, у цьому зверненні більше уваги необхідно було приділити оцінці внутрішньо- і зовнішньополітичної ситуації в Україні.

Водночас в інтерв’ю каналу "Рада" Литвин заявив, що у президентському проекті змін до Конституції "чітко простежується диспозиція, яка полягає в тому, щоб під розстановку сил, під власне бачення країни були запропоновані зміни до Основного закону".

При цьому він зазначив, що в українських президентів є "така особливість, що коли закінчується термін їхніх повноважень, вони згадують про те, що недосконала Конституція і всі пропонують свій варіант".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування