Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога радить Тимошенко іти у відставку

Вівторок, 31 березня 2009, 15:48

Глава cекретаріату президента Віктор Балога пропонує прем’єру Юлії Тимошенко подати у відставку.

Так він прокоментував звинувачення уряду щодо провалу пропрезидентськими депутатами законопроектів, необхідних для отримання другого траншу кредиту МВФ.

За його словами, народні депутати, у тому числі з Єдиного Центру, не підтримали ініціативи Кабінету Міністрів не з політичних, а з суто фахових причин, йдеться в повідомленні прес-служби президента.

На думку Балоги, уряд розраховував під прикриттям антикризової риторики проштовхнути у Верховній Раді "явно непрофесійні" зміни до фінансового та бюджетного законодавства.

"Прем'єр сподівалася, що її заклинання про необхідність боротьби з кризою вплинуть на депутатів, як гіпноз, і вони безрозсудно проголосують за рішення, які політично вигідні уряду, але посилять згубні економічні процеси. Такий задум провалився, що й викликало гнів Тимошенко, яка за звичкою одразу ж почала шукати винних", - заявив він.

На думку керівника секретаріату президента, прем'єр-міністру для досягнення позитивного результату варто було спрямувати свої зусилля не в бік Міжнародного валютного фонду, а в бік депутатського корпусу.

"Саме українських парламентаріїв треба було попередньо переконати у доцільності і ефективності пропонованих рішень. Очевидно, уряд не знайшов достатньо аргументів для одностайного схвалення своїх законопроектів", - йдеться в повідомленні.

"До того ж сьогоднішнє голосування, як на фотопапері, проявило давню проблему Тимошенко як керівника уряду: вона очолює Кабінет Міністрів, який всупереч Конституції не спирається на парламентську більшість. Адже якби так звана коаліція налічувала 226 депутатів, то ніяких проблем із схваленням урядових законопроектів не виникло", - зауважив Балога.

"Тому вже, напевно, час зупинитися у постійному і гарячковому пошуку винних, чесно визнати абсурдність такого становища, подати у відставку і через нові вибори спробувати знову вибороти собі владу. Принаймні, це дасть змогу Тимошенко, як кажуть, зберегти обличчя", - відзначив Балога.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування