Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Японія ще й не думала, чи давати Україні $5 мільярдів. Данилишин прикрасив?

Вівторок, 31 березня 2009, 16:33

У посольстві Японії в Україні висловили здивування з приводу інформації міністра економіки України Богдана Данилишина про те, що Японія розглядає питання про надання Україні кредиту в єнах, еквівалентного 5 млрд. доларів США.

Як повідомили УНІАН в японському посольстві, у даний час уряд Японії це питання не розглядає.

Представник посольства Японії підтвердив, що його країна дійсно зацікавлена у скасуванні надбавки до мита, хоча "це ніяк не пов’язано з будь-якою допомогою Україні".

Він також сказав, що йому "важко зрозуміти", чому в проекті закону, підготовленому в уряді, говориться про скасування надбавки до мита на всі групи товарів, а у раніше прийнятій постанові уряду скасовано надбавки на всі товари, окрім автомобілів і холодильників.

У посольстві Японії також повідомили, що в рамках технічної допомоги Україні Японія наприкінці весни або на початку літа направить в нашу країну експерта з фінансових питань.

"Коло його завдань уточнюється. Якщо говорити в цілому, то він консультуватиме з проблем економічної кризи. Експерт працюватиме в Міністерстві економіки, Міністерстві фінансів і Національному банку України", - сказав японський дипломат.

Як відомо, раніше Данилишин заявив, що під час робочого візиту прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко до Японії 25-26 березня розглядалося питання надання Україні кредиту в ієнах у обсягу 5 млрд. доларів США (в перерахунку). Умови кредиту, за словами міністра економіки, "навіть вигідніші, ніж у МВФ".

У свою чергу Україна, за інформацією Данилишина, підготувала проект закону про відміну 13%-ої надбавки до мита на імпорт низки груп товарів, зокрема автомобілів, в чому зацікавлена Японія.

Данилишин також повідомляв, що фінансові експерти Японії прибудуть до України вже цього тижня "для остаточного визначення умов і напрямів використання кредиту".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування